Sabtu, 15 September 2012

Hutang Oh Hutang

Assalamualaikum ???.....


Salam sejahtera rakan blogger semua . korang penah tak mengalami masalah orang berhutang tapi dia buat tahu jer muka tak tahu apa2 atau mungkin anda sendiri yang buat peragai macam itu .kadang2 orang menyalah gunakan kebaikan kita menolong dia dalam kesusahan . sahabat sejati boleh di umpamakan macam " 1 dalam seribu " hanya 1 sahabat sejati yang boleh berdamping dengan kita time susah atau pun senang yang selebihnya mungkin hanya bersama korang time korang senang atau time dia orang susah cari kita nak pinjam duit atau what ever yang dia orang rasa kita boleh dimanfaatkan .

sifat2 suka meminjam nie memang elok sebab kita beriktiar untuk menyelesaikan masalah tapi sifat tak elok  kalau kita dah pinjam tapi tak bayar.ditakuti kalau kita tak bayar balik sahabat kita tu tak maafkan kita sampai bila2.bagi yang mereka yang pernah menjadi mangsa tipu macam nie janganlah sedih kerana Allah swt tu maha adil dengan setiap hambanya , RM10 hilang berganda Allah swt akan kembalikan tapi dalam bentuk yang berbeza .


Tiada ulasan:

Catat Komen

Sila tinggalkan pesanan anda ???