Selasa, 6 Disember 2011

Kemalangan Termahal Dalam Sejarah ,AS$3.58 jutaTokyo – Satu konvoi kereta mewah terlibat dalam kemalangan di bandar Yamaguchi menyebabkan jalan berkenaan terpaksa ditutup selama lebih enam jam.
Apa yang menariknya, ia merupakan kemalangan kereta paling mahal di dalam sejarah melibatkan kerugian bernilai AS$3.58 juta.
Kemalangan tersebut membabitkan lapan kereta ferrari, tiga kereta Mercedes Benz dan sebuah Lamborghini serta dua kenderaan biasa.Ia bagaimanapun tidak melibatkan kecederaan serius.
Ketika kejadian, konvoi kereta mewah tersebut dalam perjalanan ke Hiroshima.Polis percaya kemalangan tersebut berlaku selepas salah seorang pemandu Ferrari berkenaan cuba menukar laluan sebelum melanggar penghadang jalan.“Kumpulan berkenaan memandu antara 140-160km/sejam,” kata seorang saksi.
Manakala seorang peronda lebuh raya, Eiichiro Kamitani berkata, dia tidak pernah melihat kemalangan seperti itu yang melibatkan banyak kereta mewah.“Ferrari selalunya tidak bergerak dalam jumlah yang banyak,” katanya.
Sementara itu, salah seorang pemandu kenderaan berkenaan memaklumkan, sesetengah kenderaan mewah itu mengalami kerosakan teruk.


Sumber : SINI

1 ulasan:

Sila tinggalkan pesanan anda ???