Ahad, 30 Oktober 2011

Kalendar 2012

Assalamualaikum ???.......

Hari nie aku akan post psl kalender 2012 yang telah aku cetak rompak dr 1 blog hamba allah. hahahahaha..... maklumlh tuan tanah nie memang suka wt keje2 cetak rompak so tak pyh heranlh naa... joommmm kita lyn .............

Kraftangan : Bunga Ros dari sapu tangan


Assalamualaikum ????............

Beginilah hasil kerja tangan ku ,walau pun x seberapa tapi sangat2 puas hati .... alhamdulillah..... usaha tangga kejayaan.... 


BEN ASHAARI & LYSSA SECRET


Assalamualaikum.....??


Segmen hari ahad dr ABG BEN dan LYSSA SECRET. dh lma aku tak menyibukkn diri kt mna2 segmen ari nie mood rajin aku dh dtg so aku nk join segmen nie....Soalan : Apakah persamaan yang korang boleh nampak di kedua dua blog ini ?
Jawapan : Dua - dua blog nie followernya byk sgt ,nk mntk cikit follow korag blh x ???


Soalan : Berikan pendapat bagaimana nak majukan kedua dua blog ini.
Jawapan : Rasanya Blog dia orang nie perlu di iklankn di telebesen aku yakin nnti msti blog dia orang nie bertambah2 maju dan femos .

Done !!!!.

kalau korang nk join segmen nie blh klik Sini

Bulan Disangka UFO, Lelaki Telefon Polis

Seorang lelaki secara tergesa-gesa membuat panggilan kecemasan ke nombor 999 (di United Kingdom) untuk melaporkan yang dia melihat UFO di atas rumahnya, dan hanya selepas beberapa ketika baru dia menyedari bahawa objek itu sebenarnya bulan.
Pemanggil yang tidak dikenali dari Stevenage, Hertfordshire pada asalnya memberitahu sebuah UFO yang terang dengan lubang terbang mengelilingi rumahnya dan menuju ke arah dirinya.
Pemanggil berkenaan menurut rekod balai polis Hertfordshire, kelihatan seperti amat keliru mengenai hal itu di telefon.
Bagaimanapun, operator yang menjawab panggilan kecemasan itu mengambil serius panggilan berkenaan dan berjanji akan menghantar bantuan.
Selepas menyedari kesilapannya, lelaki tempatan itu menelefon semula selepas beberapa minit untuk memohon maaf kepada operator yang turut keliru dengan panggilan itu.
Sambil ketawa cemas, lelaki itu berkata; “Saya dah buat silap, saya ingat saya melihat sesuatu yang pelik, sebenarnya tidak. Awak takkan percaya, mesti tak percaya, itu bulan sebenarnya,”.
Polis Hertfordshire memuat naik audio itu ke dalam talian (online) semalam.
Penolong Pengurus Bilik Komunikasi balai itu, Jason Baxter berkata;“Mungkin pemanggil itu tidak ada niat buruk, namun panggilan itu tetap merugikan masa dan sumber berharga pihak polis untuk sesuatu yang bukannya kecemasan,”.
“Ini memperlihatkan contoh-contoh panggilan palsu yang sama ada berkaitan dengan sesuatu bentuk penipuan atau benda yang tidak berkaitan yang kami kerap terima,” katanya.
Polis daerah itu memuat naik panggilan berkenaan dalam talian sebagai peringatan sebelum Halloween kepada orang ramai bahawa panggian palsu boleh mengganggu tugas mereka.