Selasa, 17 April 2012

Lelaki Dicampak ke Tempat Buang Sampah Oleh Kakitangan Hospital


Lelaki Dicampak ke Tempat Buang Sampah Oleh Kakitangan Hospital

China – Seorang lelaki yang cedera parah selepas terlibat dalam kemalangan telah dibuang ke tempat pembuangan sampah oleh kakitangan di sebuah hospital hanya kerana dia tidak dapat mengingati identiti dirinya.
Kejadian itu berlaku setahun lalu, namun kesannya masih menghantui Xie Tongjung.
Menurut isterinya, lelaki berkenaan akan bangun di tengah malam dan menjerit.
Ketika kejadian, Xie, seorang guru sekolah ditemui di tengah padang selepas tercampak daripada motosikalnya dalam satu kemalangan.
Dia mengalami kecederaan parah dengan serpihan motosikal tertusuk di beberapa bahagian badannya.
Dia yang hilang selama tiga hari selepas kejadian itu, berjaya ditemui oleh penduduk tempatan, Deng Shunzhong yang kemudiannya menghubungi ambulans dan dibawa ke Hospital Perubatan China Cina.
Namun setibanya di hospital, Xie yang gagal menyatakan pengenalan dirinya telah dibuang ke tempat pembuangan sampah, beberapa hari kemudian.
Dalam masa sama, Deng berjaya menghubungi keluarga Xie dan apabila mereka ke hospital, saksi memaklumkan mengenai keadaan Xie.
Ketika ditemui di tempat pembuangan sampah itu, mukanya penuh dengan sampah dan baunya amat busuk.
Menurut saksi, ketika dimasukkan ke hospital, Xie keliru dengan keadaan dirinya dan dicampak keluar empat hari kemudian selepas hospital yakin tidak ada pihak yang akan datang menuntutnya.
Berikutan kes berkenaan, siasatan telah dijalankan kerajaan dan kakitangan yang terlibat membuang Xie ke tempat pembuangan sampah, telah dipecat.

Motivasi : Berusaha hingga garisan penamat


Assalamualaikum ? hari ini saya akan berkongsikan sedikit video semangat untuk korag semua supaya kita semua dapat berusaha bersungguh2 untuk mencapai kejayaan sehingga titik peluh terakhir.jangan jadikan apa yang kita usaha2kan selama ini sebagai suatu yang sia2.pada video tersebut kita dapat lihat  : - 


1. derek redmond ni atlet balapan la. kira dalam video ni masa olimpik 1992. dia masuk acara 400m. dia lari dengan semangatnya. sampaila lagi 250m nak sampai garisan penamat. tiba2 hamstring dia injured. dan dia terus tak terduduk. PBSM datang bawak stretcher la nak angkat dia.
2. tapi at that moment, he decided to complete the race. nak habiskan jugak.walaupun dia dah ketinggalan jauh.
3. semasa dia terlompat lari dengan menggunakan kekuatan sebelah kaki je, ayah dia datang lari kearah dia. tanya dia adakah dia pasti dengan keputusan dia untuk terus lari ni. then, dia cakap, dia pasti. then, ayah dia lari sama2 dengan dia. terharu kan?
4. dia berjaya habiskan perlumbaan dan 67000 penonton bersorak melihat kekentalan dan betapa semangatnya dia.


usaha itu tangga kejayaan semoga apa yg kita usaha2kn akan mencapai kejayaan dan mendapat keredoaan allah swt.